Ända sedan Sofia Krantz föddes har hon varit sjuk.
I sex år har hon kämpat utan att läkarna lyckats ta reda på vad felet är.
– Hon har blivit berövad på sin barndom, säger hennes pappa, Stefan Krantz, till Kvällsposten.
I lördags kände Stefan Krantz från Eksjö att han inte orkade längre.
Han var trött på känslan att ingen läkare tog honom och framför allt hans dotter Sofia på allvar.
"Vi bollas runt mellan sjukhus och landsting som en joint på en fest i Jamaica. Något är fel med Sofias matsmältningssystem - men ingen läkare tar reda på vad", skrev han i ett Facebook-meddelande som har delats mer än 13 000 gånger och som gjort att Stefan fått fler än 1500 mejl.
– Och det värsta är att över hälften av de som mejlat till mig har liknande erfarenheter av sjukvården och läkare, berättar Stefan för Kvällsposten.Sjuk från födseln
Allt började i augusti 2008. Då föddes Stefans dotter Sofia.
Vid födseln stod allt inte rätt till, Sofia hade låg vikt, var liten och svag, och redan då började Stefans och Sofias mammas kamp för henne.
– Trots att hon inte är för tidigt född så hade hon för låg födelsevikt och borde ha skickats till en neonatal-avdelning, säger Stefan.
Ett och ett halvt år efter födseln ställde han läkarna till svars för varför de inte skickades till en neonatal-avdelning.
– De sa: "Hade ni sagt något hade ni fått åka". Jag tycker inte det är upp till oss att ta ett sånt beslut, men så har det varit ända sedan dess, om inte vi säger någonting så händer ingenting, säger Stefan.
Sofia har nu fyllt sex år och det har varit sex långa år där hon och hennes familj hela tiden har kämpat.
Känner sig hjälplös
De har skickats runt mellan olika vårdinstanser, men ingen har kunnat diagnosticera Sofia. Ingen har lyckats ta reda varför hon hela tiden kräks och har förstoppningar. Maten hon får i sig verkar inte vilja stanna i magen - men ingen vet varför.
– Man är både hjälplös, maktlös och håglös. Vi kämpar oss framåt, säger Stefan som är kritisk till hur läkarna har behandlat Sofia:
– Det verkar finnas någon ständig prestige hos läkarna att "om inte jag vet vad som är fel, då stannar det hos mig". Jag hade hoppats att det skulle vara tvärtom, att de skulle försöka ta reda på vad som är felet. Det måste väl finnas kolleger någon annanstans som vet. Sofia kan inte vara den enda i Sverige som har de här problemen.
"Suttit vid hennes grav"
Stefan säger att han och Sofias mamma ständigt har legat på och att de "varit jobbiga". Ändå har de inte fått rätt hjälp.
– Jag undrar vad som hänt om vi inte drivit på som vi gjort, då hade vi nog suttit bredvid Sofias grav just nu, säger han.
Sex år har gått och Sofia har levt med sina besvär hela livet. När hon var fem år upptäckte läkarna att hon har frätskador på matstrupen och på tänderna.
– Det är inte så konstigt att man inte vill äta då. Hon kräktes så ofta att vi inte ens såg det till slut, vi såg bara när hon svalde det, säger Stefan.
Efter gastroskopin där frätskadorna upptäcktes har Sofia opererat in en sond i magen, men hon lever fortfarande med ständiga kramper, hon spyr fortfarande och problemen med förstoppningar består. Stefan säger att det enda läkarna behandlar är symptomen, ingen är intresserad att ta reda på det grundläggande felet.
"Hon får panik"
"Jag önskar nu genom Er få hjälp att hitta en riktig läkare. En specialist på mag-tarmbesvär som verkligen vill hjälpa oss innan Sofias kropp lägger av. Innan Sofia är död. För snart tror jag inte att hon kommer orka mer", skriver Stefan i sitt Facebook-inlägg.
Den senaste veckan har problemen blivit värre. Sofia har ideligen kramper och den enda rådgivningen Stefan och Sofias mamma fått är att de ska laxermedel till henne.
– Hon får panik av det, hon är sex år och förstår inte varför. Hon tror att vi straffar henne och är arga, för det gör ont att få in det i rumpan. Fem eller sju dagar i rad ska vi göra det och "Nej, nej, nej, nej", är det enda hon skriker samtidigt som hon gråter. Man känner sig inte så schyst som förälder då, berättar Stefan som säger att han är allt mer desperat.
– Vi har ingen att vända oss till, absolut ingen.